Képzések

Munkaerő-piaci reintegrációs képzés

A munkaerő-piaci re-integrációs tréningre elsősorban azokat a kisgyermekes édesanyákat, illetve hozzátartozó ápolása miatt a munka világába visszatérni szándékozókat kívánjuk bevonni, akiknek élethelyzete szükségessé teszi a pszichés támogatást, akinek érdeklődése, személyisége lehetővé teszi a csoportmunkát és kellően motivált az együttműködésre.

 

A GYES-ről visszatérők, 55 év felettiek, vagy a tartós álláskeresők számára a munka világába való visszatérés önmagában is nagy változás az otthon eltöltött évek után, ráadásul a munkába visszatérő anyák sok esetben álláskeresésre is kényszerülnek. A munkaerőpiac szűkülése következtében fokozott nehézséget jelent a munkahelyi elhelyezkedés, különösen a szakmával nem rendelkező GYES-ről, GYED-ről több éves kihagyás után a munka világába visszatérni szándékozók részére. Ezen a problémán kíván segíteni a 20 órás munkaerő-piaci és álláskereső tréning.

 

A tréning célkitűzése az álláskeresők azon képességeinek fejlesztése, amelyek segítségével hatékonyabbá válik álláskeresésük, jobban meg tudják fogalmazni a munkaerő-piaci igényeiket, jobban „eladhatóvá” válik munkaerejük, elkötelezettebbek lesznek a munkába állás terén.

A tréning résztvevői megismerkednek a különböző álláskeresési technikákkal, az internetes álláskeresési portálok használatával, megtanulják az EU szabvány önéletrajz és motivációs levél megírását, az álláskeresés kommunikációs „trükkjeit”, gyakorolják az állásinterjún való részvételt. Többletet jelent az egymástól való tanulás, a tapasztalatok cseréje, és önismeretük is fejlődik. A foglalkozás során lehetőségük nyílik arra is, hogy a szituációs játékokban / próbatelefonálás, állásinterjú/, kipróbálhassák magukat, mint leendő munkavállalók. Itt válik érthetővé számukra, hogy ezek a helyzetek gyakorolhatók és tanulhatók, nem beszélve arról, hogy a jól elsajátított technika növeli az önbizalmat, ami elengedhetetlen feltétele a pozitív változásnak, fejlődésnek. A foglalkozások részét képezik a pályaorientációs és személyiség tesztek kipróbálásai, valamint a motivációs és kísérőlevél írása.