Bemutatkozás

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, a Zalaegerszegi Női Szalon és a ZALÁÉRT Egyesület konzorciuma az EFOP 1.2.9-17 pályázati konstrukció keretében Család és KarrierPONT irodát működtet Zalaegerszeg belvárosában.

Az iroda célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különös figyelmet fordítva az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésére.

Az iroda tevékenységei révén a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növelését kívánja elősegíteni, egyúttal csökkenteni az álláskeresők és az inaktívak arányát a térségben. Mindezekhez lehetőséget kínál a Család és KarrierPONT Zalaegerszeg a munkába állást és a munkában maradást megkönnyítő szolgáltatásai révén, amelyeket a térség munkaerőpiacának keresleti és kínálati oldalához igazítunk. Az iroda mindennapos tevékenysége és a munkaerőpiac releváns szereplőinek együttműködésével hozzájárul a térség gazdaságának erősítését megalapozó képzések tartalmi és minőségi jellemzőinek javításához is.

Az iroda többek között ingyenes tanácsadásokat nyújt, képzéseket, tréningeket workshopokat szervez, segít az atipikus munkahelyek feltárásában, s visszailleszkedni a munka világába. Ezen felül színes programokkal, előadásokkal, klubfoglalkozásokkal segíti a család és magánélet összehangolását, segít megtalálni önmagunkat, segíts a gyermeknevelés és a munka között újra NŐnek lenni.

Szeretnénk, ha a Család és KarrierPONT Zalaegerszeg több lenne, mint egy információs és szolgáltató központ. Célunk, hogy a minket felkeresők örömmel térnének vissza további szolgáltatásainkra, programjainkra. Szeretnénk egy olyan találkozási lehetőséget nyújtani a nők számára, amely mintegy kapcsolatteremtő közösségi térként is szolgál.

 

                                                                                                                                       Várunk mindenkit!

 

                                                                                                  Család és KarrierPONT Zalaegerszeg